Lägenheter SE - Hyresvärdar

Så skaffar du en lägenhet, sök bland 25 000 hyresvärdar!

Fastighets Briggen Västra Hamnen

Du kan besöka Fastighets Briggen Västra Hamnen på adressen Array, .
Ring dem på telefonnummer (endast för medlemmar) eller sök hemsidan hos Google. Fullständig adress, Telefonnummer, Webbplats, karta, öppettider är information som endast är tillgänglig för guldmedlemmar. Om du redan är guldmedlem, vänligen logga in här.

Fastighets Briggen Västra Hamnen är ett företag som är verksam inom uthyrning av fastigheter, lokaler, lägenheter m.m och kan rent generellt benämnas som en hyresvärd i . Öppettider för Fastighets Briggen Västra Hamnen kan variera med undantag för semester, röda dagar och du kan uppdatera tiderna genom att klicka här om du är inloggad.

Öppettider
Måndag 07.00-16.00
Tisdag 07.00-16.00
Onsdag 07.00-16.00
Torsdag 07.00-16.00
Fredag 07.00-16.00
Lördag stängt
Söndag stängt

Så fungerar en hyresvärd


Först och främst så bör man alltid skriva ett hyresavtal med den person som man hyr ut till. Generellt sätt så kräver både hyresgästen såväl som hyresvärden detta, det är helt enkelt ett standardutförande när det kommer till att hyra ut bostäder. Muntliga avtal är också giltiga, men det kan vara svårt att bevisa ifall det skulle uppstå en tvist – så ett skriftligt hyresavtal är alltid att föredra. En annan viktig punkt att komma ihåg är att be om referenser från den person som vill hyra bostaden, och för att vara på den säkra sidan kan du dessutom helt anonymt ringa till kronofogden för att kontrollera eventuella betalningsanmärkningar. Så att ha en ansvarsfull och ekonomiskt stabil hyresgäst är med andra ord mycket viktigt, för visst vill du ha in hyran i rätt tid?

Vill du bli hyresvärd?


Vem som helst kan bli hyresvärd, så länge man äger en bostad och att bostadsrättsföreningen går med på andrahandsuthyrning. Samma praxis kan även tillämpas för hyresrätter. Men innan du tar steget att hyra ut din lägenhet så kan det vara klokt att läsa på lite om hyreslagen. I hyreslagen så hittar du regelverk samt bestämmelser om olika varianter av hyresavtal som förekommer, exempelvis förstahand-kontrakt, inneboende, andrahand med mera. Där kan du även hitta information om när du som hyresvärd har rätt att säga upp hyresgästen, vilka krav det finns för utflyttning och en rad andra användbara punkter. Om du till exempel ska hyra ut din lägenhet till två personer eller flera så kan det vara värt att komma ihåg om ena flyttar så är fortfarande kontraktet giltigt för de andra gästerna. Sådana regler och ännu fler hittar du i hyreslagen. Så att läsa på och vara välinformerad är bland de viktigaste momenten att genomföra innan du börjar hyra ut.

Skriva hyresavtal


Innan du hyr ut så ska det även upprättas ett hyresavtal - och där finns det en hel del att tänka på. Du kan idag hitta många exempel på hyresavtal och hur de är utformade online över internet, alternativt så kan du kolla med din bostadsrättsförening om de har en färdig mall du kan använda dig utav. Men sammanfattningsvis så innehåller ofta ett hyresavtal viktiga detaljer som när hyresgästen ska flytta in, när hyran ska betalas in och vilken summa, vad som ingår i bostaden m.m. Så att grundligt gå igenom hyresavtalet och känna sig trygg med det är lika viktigt för hyresgästen som för hyresvärden.Som du kanske märker så är det alltså en del ansvar när man är hyresvärd, men det är ingen fara och det finns ingen anledning att oroa sig. Läs på, hör runt i föreningen och ha lite is i magen så kommer allt att gå som på räls. Lycka till!

Följ lägenhetens regler
Något som kan vara förekommande är att man stör sig på grannar, att de spelar hög musik sent på kvällen, eller att de har vilda fester då det skall vara tyst. Det är förstås bra att tala med sina grannar, men också att kontakta hyresvärden i Okategoriserad så att man vet vilka regler som alla bör förhålla sig till. Man har alltså rätt att klaga så att säga, men på ett mer formellt sätt. För det är inte meningen att man skall behöva acceptera en situation som strider mot föreskrivna regler. Med detta i åtanke är det så klart också viktigt att man själv försöker att följa reglerna tillfullo, så att man inte hamnar i problem. För har man fått ett visst antal varningar till exempel så kan det leda till att man kan bli vräkt, förutsatt att det finns dokumenterat att man övergått reglerna.

Vill du synas här
Lägenheter.se är sajten där man kan hitta företag och personer som vill hyra ut eller hyra lägenheter. Du som vill synas här kontaktar oss för en lösning som passar er bäst. Normalsätt tar vi en skärmdump av er hemsida och lägger till relevanta uppgifter så personer kan kontakta er. Vi har som mål att enkelt och snabbt presentera försäljare som är relevanta för våra besökare. Det gör vi genom att lista hundratals, ja tusentals svenska städer och tätorter, tydliga rubriker, design, och smarta sökfunktioner. Glöm inte bort att du när som helst kan höra av dig till oss om du har förslag på förbättringar eller vill lägga till dina uppgifter här.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén